Tıpta Nasıl Ders Çalışılır?

Yerel Birlik
Osmangazi Tıp Öğrencileri Birliği
aynı zamanda eğlencili bir etkinlikti :)
dosya sayısından ötürü bir sürü fotoğraf yükleyemiyorum ama daha fazlasına osmangazitöb hesabından ulaşabilirsiniz <3
Ad Soyad
Melisa Korkmaz
E-Posta Adresi
melisakorkmaz686@gmail.com
Bu ay içerisinde gerçekleştirmiş olduğunuz etkinliğin adı nedir?
Tıpta Nasıl Ders Çalışılır?
Bu etkinliği düzenlemek istemenizdeki hedefler ve etkinliğinizin içeriği nelerdir?
Tıp eğitimi zorlu, uzun ve kendine has bir süreç. Bu süreci en iyi anlamanın yolunun kişisel deneyim ve tecrübeleri dinlemek olduğunu düşünüyorum. Her kişinin bireysel çalışma yöntemi farklıdır. Bu etkinliği düzenleme amacımız deneyimleri dinleyip kendi çalışma yöntemimiz yapmamız değil bireysel çalışma yöntemimizi keşfetmemiz için birer yol gösterici olmasını istememizdi. Etkinlik içeriğimiz tecrübeli, başarıyı ve başarısızlığı yaşamış dönemleri davet edip çalışma yöntemlerini, akademik hayatlarındaki hatalarını ve iyikilerini dinlemekti. Hangi derse çalışılır, tekrar ne sıklıkla atılmalı gibi soruları da cevapladık.
Bu etkinliğin hazırlık sürecinde ve sonrasında sizi en çok zorlayan kısmı ne oldu?
Katılımcı sayısının fazlalığı ve anlaştığımız yerin kapasitesi. Tahminimizden fazla katılımcı oldu. 100+ katılımcı ile etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu sayıya 6 saatten kısa bir zamanda ulaştık ve çok fazla talebi kapasiteden ötürü geri çevirmek durumunda kaldım. Kapasite beni epey zorladı çünkü daha fazla katılımcı almak yer sorunu yaratacakken belli bir sayıda almak gelmeyen çoğunluk göz önüne alındığında daha fazla başvuru alabilirdik pişmanlığını yaratacaktı. Ama yönetim ekibimim güzel bir sayı belirlememde yardımcı oldu ve etkinliğimizi tam dolulukla gerçekleştirdik.
Bu etkinliğin sürdürülebilirliği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Tıp eğitimi yüzyıllar önce de vardı sonra da olacak. Yoğunluğu ve zorluğu göz önüne alındığında her yeni döneme geçen insan aslında sürece tekrar başlıyor. Çünkü her sınıfta eğitimimiz bambaşka bilimlere ve alanlara açılıyor. Aslında her sene yeni bir macera bizi bekliyor. Bunu deneyimlemiş insanlardan dinlemek yol gösterici ve eğitimize iyileştirici etkide oluyor.
Bu etkinlikten almış olduğunuz verimi nedenleriyle açıklayabilir misiniz?
Konuşmacılarımız arasında Anatomi Anabilim dalı öğretim üyemiz Abdullah Ortadeveci vardı. Onun olması öğrenci hoca ilişkileri için pozitif bir etki oluşturdu. Çoğumuzun sevdiği saygıdeğer bir hocamız. Aynı zamanda konuşmacılarımız ayrı ayrı sınıf temsilcisi, töb, tadük, emsa gibi tıp topluluklarında yer ve görev almış, sınıf tekrarı gibi çok yönlülerdi. Hepsinin sosyal insanlar olmasına önem verdim. Gelen katılımcılara da küluplere katılarak da başarılı olabilirsiniz, finalsiz geçebilirsiniz, sınıf tekrarı olduğunuzda bunun sebibi külupler değil bireysel zaman yönetimi ve çalışma stili düşüncesini somut ve birinci ağızdan dinlemiş olduk. İnsanların zihinlerindeki külupler benim ders çalışmamı engeller mi? soru işaretlerini silmiş olduk. Bu tabuyu yıkma konusunda verimli bir etkinlikti. Aldığımız geri dönütler bu konulardaydı. Tabii sobotta mu netter mi tartışması yine bir sonuca varmadı. Bu konuda pek verimli değildi.
Etkinliğin kazanımları ve başarı göstergeleri nelerdir?
Aldığımız geri dönütler kesinlikle. Etkinlik anlatım ve soru-cevap olarak ilerledi. Herkes aklında takılan her soruya cevap buldu. Etkinlik bittikten sonra epey süre sohbet halinde geçti ve katılımcılarımız güleryüzle ayrıldı.
Eklemek istedikleriniz?
TÖB'de yer aldığım için çok mutluyum. Tıp Eğitimi'nde olduğum için çok çok mutluyum. Güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Çok daha iyileri bizi bekliyor. Tıp Eğitimi'nin Işığı Yolunuzu Aydınlatsın <3