OYUNCAK AYI HASTANESİ

Yerel Birlik
Beykent Tıp Öğrencileri Birliği
oyuncak ayı hastanesi
Ad Soyad
ZEYNEP ÇELİK
E-Posta Adresi
zeynepcelik2803@gmail.com
Bu ay içerisinde gerçekleştirmiş olduğunuz etkinliğin adı nedir?
Etkinliğimizin adı "OYUNCAK AYI HASTANESİ"ydi.
Bu etkinliği düzenlemek istemenizdeki hedefler ve etkinliğinizin içeriği nelerdir?
Bu etkinliği düzenlerken temel hedefimiz doktor adayları olan öğrencilerimizin küçüklerimizle olan anlaşma biçimlerini geliştirmeleriydi. Neticesinde pediatri isteyenler için potansiyel hasta profilini onlar oluşturuyor. Etkinliğin içeriği ise anaokulu 3-5 yaş grubu çocuklarla bir araya gelip onlara kişisel hijyenden yaş gruplarına uydurulmuş bir şekilde bahsedebilmek adına maketler, interaktif soru cevap içerikleri ve minik tiyatro oyunlarıyla bir araya gelmekti. Saha etkinliği olarak değerlendirilebileceği için tıp öğrencilerimize uzman Ayça Selci eşliğinde çocuklara pedagojik yaklaşım ve kişisel hijyen ön eğitimini de zorunlu hale getirdik.
Bu etkinliğin hazırlık sürecinde ve sonrasında sizi en çok zorlayan kısmı ne oldu?
Bizi en çok zorlayan kısım ise çok aşamalı bir etkinlik olduğu için süreçlerin ve izinlerin uzayışı oldu. Ayrıca maketlerimizi hazırlama aşamasının zorlayıcı ama takımlarımız içinde çok güzel ve bağlayıcı bir tecrübe olduğunu düşünüyorum.
Bu etkinliğin sürdürülebilirliği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Okulumuza ve Beykent TÖB'e ait olacak hatta 1. bölgedeki diğer okullarla da paylaşılabilecek daha da büyük bir saha etkinliği halinde gelenekselleştirilebilmesini isterim çünkü çocuklarla iletişimin bizler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca büyük çaplı bir organizasyon bizleri daha da sosyalleştiriyor.
Bu etkinlikten almış olduğunuz verimi nedenleriyle açıklayabilir misiniz?
Hem öğrencilerimizin hem de işbirliği yaptığımız Bil Çocuk Anaokulları'nın vermiş olduğu geri bildirimler oldukça pozitifti ve çocuklar için oldukça eğitici ve öğretici olduğunu vurguladılar. Bizler için de çok kıymetli ve verimli geçmiş bir etkinlik oldu çünkü kendi sabrımızın ve bilgimizin onlara yansıtılabilmesi ve çocukların da ilgiyle etkinliklere katılması bizi de şimdi ve sonraki hastane adımlarımız için oldukça motive etti.
Etkinliğin kazanımları ve başarı göstergeleri nelerdir?
Kazanımları çocuklar açısından kişisel gelişim kurallarını tanımak ve uygulamalarla görmek oldu. Örneğin etkinlik için kendi yaptığımız 3 maket ve 1 deneye (Mikrop nedir, nasıl bulaşır,neden hasta oluruz,nasıl el yıkamalı ve diş fırçalamalıyız temalı etkinlikler) çocukları da katarak hepsinin deneyimleyerek öğrenmesini sağladık. Bizim için ise kazanımlar çocuklarla pedagojik olarak nelere dikkat ederek sağlık kavramı açıklanmalı ve iletişime geçilmeli ana kazanımlardı. Hem öncesinde uzmanından almış olduğumuz online formasyonda hem de etkinlik sırasında bu kazanımların başarısını yakalayıp ana hedef olan "beyaz önlük korkusu"nu yenebildiğimizi düşünüyorum.
Eklemek istedikleriniz?
Yok, teşekkür ederim.
Etkinliğin gerçekleştirilme tarihi